2008
  May
  June
  July
  August
  September
  October
  November
  December

2009
  January
  February
  March
  April
  May
  June
  July
  August
  September
  October

Munkálatok


   2008 július 5-6

   Hozzáláttunk a hajdani 'O' anyagtöltő hely megtisztításához. A régi keramit burkolat még viszonylag jó állapotban van, de a bozót itt is hatalmas. Ezen a területen be tudunk rendezni egy kiállítást, amin a rakéta hajtóanyaggal feltöltését tudjuk bemutatni. Erre a kiállításra a szükséges eszközök már most is rendelkezésre állnak. Emellett természetesen folytattunk egy korábban megkezdett munkát, a leendő 'lokátorkert' területén takarítottunk. Hát bizony volt mit takarítani. 1997 óta a területhez nem nyúlt senki, és az eltelt idő alatt a helyet elkezdte visszahódítani a természet. Mi újból elkezdtük az elhódítást, de nekünk nehezebb dolgunk volt.


   2008 július 12-13

   Volt egy hajdani katonám, aki azzal traktálta a társait, hogy 'Van egy rossz és egy jó hírem: A rossz az, hogy havat kell takarítani, a jó viszont az, hogy van hó elegendő.' Nekem ez jutott eszembe, hogy bozótot kell irtani, viszont van bozót bőven.
   Folytattuk a tervezett kiállítóterek kialakítását, pontosabban a területekről a bozót eltakarítását. Ezen a hétvégén nekiláttunk a majdani csapatlégvédelmi kiállítóteret kialakítani az 'O' anyagtöltő fedezéke és a 7-es épület előtti földtöltés között. Szerencsére van mit csinálni.


   2008 július 19-20

   Folytattuk a csapatlégvédelmi kiállítótér takarítását. A terület mindkét végén magasodó földhányást is kitisztítottuk.
   Ráadásul előkészítettük a jövő hétre tervezett munkát, kihúztunk néhány kocsit a már kitisztított 'O' töltő hely elé.


   2008 július 26-27

   Folytattuk a bozótirtást. A leendő lokátorkert és a leendő csapatlégvédelmi kiállítótér egyre jobban néz ki.
   Mellette elkezdtük a 7-es épülettel szemközti földtöltés oldalát kitakarítani. Ha azzal készen leszünk, szélesíteni tudjuk a kiállítóteret.
   Már nagyon sok szemetet elhordtunk a múzeum területéről. A hajdani kettes őrhely mellett már elég tetemes mennyiséget felhalmoztunk.