2008
  May
  June
  July
  August
  September
  October
  November
  December

2009
  January
  February
  March
  April
  May
  June
  July
  August
  September
  October

Munkálatok


   2009 augusztus 1-2

   Ismét hétvége van. Szünetel a szállítás, így az időt arra használtuk ki, hogy az előző évben kiszállított, és elötte borzalmasan tönkretett oktató komplexumok elemeit helyeztük el a végleges helyükre. Sajnos arra nincs remény, hogy ezeket az eszközöket valaha is üzembe helyezzük, de mostantól a szekrények úgy állnak egymás mellett, mint eredeti állapotukban.


   2009 augusztus 5

   Elkészült a csapatlégvédelmi eszközök helye. A terület elegyengetve, és valami vöröses zúzott kő burkolat került oda valami 15 cm vastagságban. Erre a helyre ma oda is rendeztük a csapatlégvédelmi eszközöket, kerekeseket, lánctalpasokat egyaránt. Volt olyan jármű, ami a saját lábán (lánctalpán) állt a végleges helyére, de azért jó szolgálatot tett a harckocsi vontató, hiszen a járművek zöme sajnos mozgásképtelen.


   2009 augusztus 6

   Ma a helyükre kerültek a légvédelmi tüzér park eszközei. A különböző korú és ürméretű ágyúink, illetve a hozzájuk tartozó tűzvezető eszközök elfoglalták a végleges helyüket.


   2009 augusztus 9

   Már szinte hiányzott a szerelés. Ma felállítottuk a P-40 lokátor antennáját. Felállítani nem volt nehéz, mert ezeket az eszközöket viszonylag egyszerű szerelni, de a szintezés módjára nem jöttünk rá. Így most szegény lokátor tetején az antenna hanyatt akar esni. Majd keresünk valami szakembert, aki megbirkózik a feladattal. Felállítottuk a tüzérpark RPK-1 tűzvezető lokátorát is. A ráadás az volt, hogy a két önjáró indítójárműre felpakoltuk a rakéta konténereket. Most már kezdenek hasonlítani valami harceszközre.


   2009 augusztus 11

   Ma nagyot léptünk előre a teljes készenlét felé. A Veszprémi 54. légtérellenőrző ezred parancsnoka nagy létszámú szakember csoportot küldött a segítségünkre, hogy a különféle rádiólokátorainkat telepítsék. A múzeumban van olyan lokátor is, amelyik olyan öreg, hogy ezek a fiatal katonák nem is nagyon láttak olyant, mégis sikerrel megoldották a feladat nagy részét. Áll a P-18 lokátorunk, a PRV-13 magasságmérőnk. A P-12 lokátort alkatrész probléma miatt nem sikerült összerakni, a P-37 telepítéséhez meg a daru hiányzott. Na majd máskor.


   2009 augusztus 13

   Ma a Győri 12. légvédelmi rakéta ezred csapata érkezett hozzánk vendégségbe. Vendégeink rögtön fel is állították a 2K12 KUB komplexum tűzvezető berendezését, és a P-40 lokátorunk antennáját is szintezték. Ma elkészült az összes lokátorunk, valamennyi a végleges helyén áll, antennák, egyebek összerakva.
   Már csak a rozsdát kéne eltüntetni innen - onnan.


   2009 augusztus 15

   Van egy ZU-23-2 légvédelmi gépágyúnk, ami a raktárból ládában érkezett. Ma végre azt is sikerült összerakni néhány régi szakember segítségével.
   Elkészültek a kiállítási tárgyak elé az ismertető táblák is. Már csak az utolsó simításokat kell elvégezni és készen vagyunk az ünnepélyes megnyitóra.